Cortado Corporate Server 5

01.07.2011   Autor: Julek

Narazil jsem na velmi zajímavou službu! Něco podobného jsem hledal!

Cortado Corporate server (CCS) je v současné době multiplatformní řešení (Android, BlackBerry, iPhone + iPAD), které rozšiřuje možnosti chytrých telefonů na takovou úroveň, na jakou jste zvyklí ze svého PC nebo notebooku.

Klíčové funkce :

- Přístup k dokumentům uloženým na síti

- Správa souborů a složek – kopírování, vkládání, mazání, vytváření složek, apod.

- Prohlížení a odesílání dokumentů e-mailem

- Ukládání dokumentů z e-mailů na síťové disky

- Tisk na lokálních (bluetooth) a síťových tiskárnách (tiskárny uložené v Active Directory) + Wi-Fi tiskárnách

- Odesílání faxů

- Databázové reporty – prohlížení, tisk nebo odesílání reportů e-mailem; reporty jsou tvořeny prostřednictvím kancelářského balíku OpenOffice (konektory jsou do všech běžných databází)

- On-line tvorba PDF souborů – například konverze obchodní nabídky do PDF a její odeslání e-mailem

- On-line komprimování souborů do ZIP archivu

Jedná se o serverový produkt, který pro svůj běh vyžaduje systém Windows Server 2003 a vyšší s Active Directory + groupwarový produkt MS Exchange, Lotus Domino nebo Novell GrupWise. Společnost Cortado si je vědoma toho, že by podobné funkce rádi využívali i nefiremní zákazníci, a proto pro ně připravila verzi Cortado Workplace, která je dostupná ZDARMA (včetně 1 GB on-line úložiště).

 

 

Jak to celé funguje?

Instalace je poměrně jednoduchá, probíhá podle manuálu formou step-by-step, nicméně instalační manuál doporučujeme pečlivě pročíst. Upozorňujeme, že pro instalaci je třeba mít alespoň základní znalosti serverových produktů. CCS lze instalovat přímo na Exchange server (např. SBS server) nebo na dedikovaný stroj.

Po úspěšné instalaci a konfiguraci nás již čeká pouze přidání uživatelů prostřednictvím administrační konzole, instalace klienta do zařízení, odeslání „aktivačního“ e-mailu, který spáruje přístroj s konkrétním účtem, a přiřazení sdílených složek a tiskáren konkrétním uživatelům.

 

Jak je to s přístupovými právy ke sdíleným složkám? – DEMO VIDEO

Sdílené složky, které má uživatel vidět, stačí pouze přidat a práva k souborům se získají z Active Directory (aplikace běží pod kontextem uživatele).

 

Jak je to s tiskem na sdílených tískárnách? - DEMO VIDEO

V Cortrado Corporate Server verze 5 bylo přidáno prohledávání tiskáren v Active Directory. Uživatel tedy může tisknout nejen na předdefinovaných tiskárnách, ale může si vyhledat také ostatní tiskárny v síti - podle názvu, umístění, apod. Může se to zdát jako bezvýznamná vlastnost, ale jelikož většina velkých firem má své pobočky propojeny, manažeři vyžadují tisk dokumentů, reportů na tiskárnách mimo své pracoviště, aniž by zapínali notebook.

 

 

 

K čemu konverze do formátů PDF a ZIP? - DEMO VIDEO

Jak často se vám stalo, že jste byly na cestách a přitom jste naléhavě potřebovali odeslat zákazníkovi nabídku? Ve Wordu by to jistě šlo, ale PDF bude lepší volbou. Nebo chcete odeslat revizi ve Wordu, ale ta je příliš velká – stačí zazipovat a je to J. Vše funguje intuitivně jako na PC.

 

 

Databázové reporty – DEMO VIDEO:

Hodilo by se Vám ad hoc vědět, jak si stojí prodeje vašich výrobků nebo služeb? V CCS si vytvoříte databázový report, uložíte jej na sdílený disk, a když budete chtít vědět aktuální stav prodeje, pouze otevřete report, případně report zkonvertuje do PDF. Vše rychle, on-line.

 

K dispozici je 30 denní trial verze.

Ke stažení na http://www.ict-group.cz/reseni/tech-zona.html.

 

 

 

 

 

 

0 komentářů shlédnuto 11409x
  • Currently 5/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art